Μενού Κλείσιμο
kanapes paleta afrolex
moda sofa
moda sofa

Αφρολέξ, κριτήρια επιλογής για ορθή χρήση

Το αφρολέξ είναι μια σημαντική λεπτομέρεια για την επιλογή της χρήσης που το θέλουμε.

Η σωστή επιλογή του συμβάλει στη σωστή εργονομία που πρέπει να έχει η στάση του σώματος, είτε το χρησιμοποιήσουμε για καθιστικό είτε για καναπέ-κρεβάτι στο οποίο θα ξαπλώνουμε.
Έχουμε την κατάρτιση να σας καθοδηγήσουμε στην σωστή ποιότητα (σκληρότητα/πυκνότητα).
“Σκληρό” αφρολέξ δε σημαίνει ταυτόχρονα και καλύτερο σε ποιότητα και κατά συνέπεια πιο ακριβό.
Αρκετοί παράγοντες παίζουν ρόλο σε μια σωστή επιλογή οι οποίοι φαίνονται παρακάτω.

Κριτήρια επιλογής αφρολέξ

  • το πάχος
  • η πυκνότητα
  • η σκληρότητα
  • το κόστος

Πάντα με γνώμονα τη χρήση που θέλουμε να έχει η κατασκευή μας, διαφορετικό αφρολέξ θα χρησιμοποιήσουμε για μαξιλάρι καθίσματος και διαφορετικό για μαξιλάρι πλάτης. Στο κάθισμα  σημαντικό ρόλο παίζει το ύψος του καναπέ, ούτως ώστε να προσδιορίσουμε το τελικό πάχος του προϊόντος. Το ιδανικό ύψος ενός τελικού καθίσματος με το μαξιλάρι, κυμαίνεται από 40-44cm.
Κατ’ αντιστοιχία στο μαξιλάρι πλάτης, ρόλο παίζει το βάθος του καναπέ, ούτως ώστε να έχουμε εργονομική στάση σώματος. ‘Ετσι, όταν έχουμε μεγάλο βάθος, δίνουμε όγκο στο μαξιλάρι, ενώ συμβαίνει το αντίστροφο όταν έχουμε περιορισμό σε αυτόν. Ευνόητο είναι ότι το μαξιλάρι πλάτης πρέπει να είναι αναπαυτικό έως μαλακό, ανάλογα πάντα με το βάθος όπως είπαμε.

Η πυκνότητα είναι ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα αν θέλουμε να έχουμε επενδύσει σωστά σε ένα “value for money” προϊόν.
Ό,τι πιο οικονομικό θα μπορούσε να μην είναι και τόσο καλή επιλογή, υπό την έννοια ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η επαναφορά του δεν θα είναι καθόλου ικανοποιητική. Προφανώς με ελάχιστο επιπλέον κόστος, έχουμε την επιλογή να αγοράσουμε αφρολέξ σκληρό ή μαλακό υψηλότερης πυκνότητας. Υψηλή πυκνότητα σημαίνει ότι σε βάθος χρόνου θα εξακολουθεί να λειτουργεί πλήρως ικανοποιητικά.

afrolex

Για αυτό προσοχή σε αυτό που επιλέγετε. Ζητήστε να έχετε μια σωστή καθοδήγηση όσον αφορά στις ποιότητες των υλικών. Εμείς από τη μεριά μας κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε ο πελάτης να μείνει ικανοποιημένος έχοντας αγοράσει ένα σωστό προϊόν στη σωστή τιμή. Καλέστε μας στη moda sofa, στον αριθμό 2106620073 και ζητήστε από το εξειδικευμένο προσωπικό μας, να σας καθοδηγήσει αλλά και να σας κοστολογήσει το ιδανικότερο αφρολέξ για εσάς.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email