Μενού Κλείσιμο
hypnos
moda sofa
moda sofa

Τι μας προκαλεί αλλεργίες στον ύπνο μας

Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγαν ότι κάθε μέρα κοιμόσαστε παρέα με χιλιάδες “μικρούς φίλους”;  Κι όμως η αλήθεια δεν είναι τόσο καλή για όλους μας. Και αυτό, γιατί οι μικροί μας αυτοί φίλοι, είναι μικροσκοπικοί οργανισμοί τα λεγόμενα ακάρεα τα οποία είναι υπεύθυνα για τις αλλεργίες.
Το άκαρι είναι μικρό αρθρόποδο και συγκαταλέγεται στα αραχνοειδή. Είναι σχεδόν αδύνατο να τα δούμε με το ανθρώπινο μάτι, καθώς το μέγεθός τους είναι περίπου 1 χιλιοστό. Είναι από τους αρχαιότερους οργανισμούς πάνω στον πλανήτη και εκτιμάται ότι εμφανίστηκαν 400 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Ασθένειες και αλλεργίες

Αρχείο:Sarcoptes scabiei.ogv
Αλλεργικές αντιδράσεις προκαλούνται από τα ακάρεα τα οποία βρίσκουν ασφαλή τόπο κατοικίας το στρώμα μας το οποίο τους παρέχει την απαραίτητη “φωλιά” για να αποικήσουν. Οι άνθρωποι τους προσφέρουμε καθημερινά φαγητό μέσω των νεκρών κυττάρων που αποβάλουμε. Όμως τα περιτώματα, τα απεκρίματα τους και τα πεθαμένα ακάρεα παράγουν μια συγκεκριμένη πρωτεϊνη (αντιγόνο), την οποία ο ανθρώπινος οργανισμός την αντιλαμβάνεται ως “λανθάνουσα κατάσταση”, και τελικά προκαλούνται αντιδράσεις υπερευαισθησίας.
Οι αλλεργικές αντιδράσεις που προκαλούνται είναι η αλλεργική ρινίτιδα, το άσθμα και το έκζεμα. Βεβαίως μεγάλη προσοχή χρειάζεται το ακάρι της ψώρας η οποία σαν ασθένεια είναι μεταδοτική. Το συγκεκριμένο παράσιτο εισβάλλει στο ανθρώπινο δέρμα και μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένες βλάβες, για αυτό χρήζει απαραίτητης θεραπείας. Το ακάρι που είναι στο δέρμα πεθαίνει από το ξύσιμο καθώς εκεί που βρίσκεται εντοπίζεται η λεγόμενη φαγούρα . Μεγαλύτερα σε διάσταση ακάρεα μπορούν επίσης να δαγκώσουν το δέρμα και έτσι να προκληθούν εξανθήματα.
Τα ακάρεα που ζουν στη σκόνη θεωρούνται από τα χειρότερα αλλεργιογόνα. Στο στρώμα δυστυχώς η σκόνη που μαζεύεται είναι σε αρκετά μεγάλο ποσοστό.
Πως μπορούμε όμως να απαλλαγούμε από την σκόνη και τα ακάρεα μέσα στο στρώμα μας;
Ευτυχώς η τεχνολογία μας δίνει τη λύση σε αυτό το σημαντικό θέμα που αφορά την υγεία τόσο τη δική μας όσο και των παιδιών μας. Η εταιρία μας σας παρέχει την “Υπηρεσία Καθαρισμού Στρωμάτων” και έτσι είστε εξασφαλισμένοι για την καθαριότητα του.
Η διαδικασία γίνεται με εντελώς μηχανικό τρόπο καθώς καθαρίζουμε το στρώμα σας με την ειδική σκούπα η οποία δονείται και απορροφά ταυτόχρονα με μεγάλη ισχύ. Έτσι αφαιρείται η σκόνη που έχει εισβάλλει στο στρώμα και παράλληλα τα ακάρεα και ότι συνεπάγεται.
Επεμβαίνουμε επίσης στο ξελέκιασμα του υφάσματος με εντελώς βιολογικό τρόπο. Τέλος σας δίνουμε το επαναστατικό προϊόν Allerg Stop με το οποίο ψεκάζετε πάνω στο στρώμα και έτσι είστε σίγουροι ότι για τουλάχιστον 6 μήνες δε θα σας ενοχλήσει κανένα παράσιτο.

 

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email