moda sofa

happy family

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ
Το σπίτι μας είναι ο προσωπικός μας μικρόκοσμος στον οποίο μοιραζόμαστε τη ζωή μας με την οικογένειά μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η Νο1 αιτία πρόκλησης και εμφάνισης αλλεργιών είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οφείλεται στα ακάρεα της οικιακής σκόνης.

Γι’αυτό τον λόγο, ο τακτικός αερισμός, το καλό σκούπισμα σε συνδυασμό με την εφαρμογή του Allerg-STOP Repellent με φυσική δραστική γερανιόλη, σε όλες τις ινώδεις επιφάνειες, είναι η ιδανική λύση για την αντιμετώπιση και εξουδετέρωση των αλλεργιογόνων ουσιών. Εφαρμόστε το Allerg-STOP Repellent με φυσική δραστική γερανιόλη σε όλες τις ινώδεις επιφάνειες του σπιτιού σας, ώστε να διατηρήσετε καθαρό, υγιεινό και ασφαλές το οικογενειακό σας περιβάλλον.

Ξεκινήστε από τα στρώματα και τα μαξιλάρια, που είναι η κύρια πηγή ανάπτυξης αλλεργιογόνων ουσιών και ακάρεων και επαναλάβετε τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο.
Είναι πολύ σημαντικό εάν έχετε αλλεργίες, αναπνευστικά ή δερματολογικά προβλήματα και φιλοξενείται κατοικίδια ή οικόσιτα ζώα στο χώρο, να ψεκάζετε επιπλέον 2 φορές τον χρόνο όλες τις ινώδεις επιφάνειες.

Ακόμα πιο σημαντικό είναι να περιποιείστε με το Allerg-STOP Repellent, με φυσική δραστική γερανιόλη, όλες τις ινώδεις επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τα μωρά και τα παιδιά σας, όπως τις κούνιες, πορτ μπεμπέ, παιδικά καθισματάκια και καρότσια, λούτρινα παιχνίδια, παπλώματα, κουβέρτες, κουρτίνες, ταπετσαρίες επίπλων, σαλόνια, μοκέτες, χαλιά και τα φίλτρα των κλιματιστικών. Ο λόγος που καθιστά σημαντικά τα παραπάνω είναι ότι τα παιδιά έως 6 ετών δεν έχουν ανεπτυγμένο το ανοσοποιητικό τους σύστημα και είναι πολύ ευαίσθητα και ευάλωτα σε όλες τις αλλεργιογόνες ουσίες με τις οποίες αν έρθουν σε επαφή θα αποκτήσουν ευαισθησία και θα υποφέρουν από αλλεργίες σε όλη τους τη ζωή.

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τις αλλεργίες και τις επιπτώσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Αλλεργιολογικό Τμήμα του Γενικoύ Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού

allergy

ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ
Τα πιο συνήθη συμπτώματα μιας αλλεργίας, είναι αυτά που εκδηλώνονται στα σημεία επαφής μας με την αλλεργιογόνο ουσία. Συνήθως τα συγχέουμε με αυτά του κρυολογήματος.

Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει γύρω σας άτομα να παραπονιούνται πως τους έχει «πιάσει» η αλλεργία τους? Και εσείς απλά κουνώντας το κεφάλι και χαμογελώντας με κατανόηση τους απαντάτε: «Μην ανησυχείς, θα περάσει…». Στην ουσία όμως, δεν έχετε την παραμικρή ιδέα για το τι είναι αλλεργία. Μέσα από το site μας, σας δίνεται η ευκαιρία να μάθετε σχετικά. Η αντίδραση του οργανισμού μας μέσω του ανοσολογικού μας συστήματος, σε περιβαλλοντικές ουσίες, τα λεγόμενα αλλεργιογόνα, που προκαλούν υπερευαισθησίες, ονομάζεται αλλεργία.

Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε τα πιο γνωστά και συχνά παρατηρημένα αλλεργιογόνα:

Τα αλλεργιογόνα των κατοικίδιων ζώων, τα οποία παρά την απομάκρυνση του ζώου από το σπίτι για αρκετό καιρό, είναι εξαιρετικά επίμονα και παραμένουν στον αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τσιμπήματα από σφήκες και μέλισσες. Προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις σε κάποια άτομα, σε τέτοιο βαθμό που να απειλείται και η ζωή τους αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα!
Οι γύρεις από διάφορα λουλούδια ή φυτά, το γρασίδι κλπ. Σύνηθες φαινόμενο η εμφάνιση των αλλεργιών, την εποχή της άνοιξης όπου υπάρχει έξαρση στην άνθηση των φυτών.
Οι τροφές. Υπάρχουν τροφές που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες, όπως τα θαλασσινά, το ψάρι, το γάλα, το αυγό κλπ. Οι πιο ανθεκτικές τροφικές αλλεργίες, παρατηρούνται στους ξηρούς καρπούς και το ψάρι.
Μια ακόμα αιτία αλλεργίας, μπορεί να είναι κάποιο φάρμακο. Μια φαρμακευτική αγωγή ή εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση.
Τέλος, η σκόνη που συσσωρεύεται στα σπίτια είναι επίσης αίτιο αλλεργίας. Τα λεγόμενα ακάρεα σκόνης, τα οποία τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος και την πιτυρίδα (συστατικά της οικιακής σκόνης), είναι υπεύθυνα για την αλλεργία που ορισμένα άτομα μπορεί να έχουν στην οικιακή σκόνη.
Αλλεργικά συμπτώματα και πως προκαλούνται:
Τα επικίνδυνα αλλεργιογόνα που παράγουν τα ακάρεα σκόνης, υπάρχουν κυρίως στα περιττώματα τους και προκαλούν αλλεργικά συμπτώματα στον άνθρωπο. Το μέγεθος των περιττωμάτων των ακάρεων (10-40mm), έχουν αεροδυναμικό σχήμα που τους επιτρέπει να μην αιωρούνται αλλά να κατακάθονται μέσα στη σκόνη. Όμως, ακάρεα που φέρουν αλλεργιογόνα και που το μέγεθος τους είναι από 1-10mm, μπορούν να αιωρούνται στο δωμάτιο για ώρες, μπορεί και μέρες, ανάλογα ακόμα και με τη σταθερότητα των ρευμάτων του αέρα. Το είδος αυτών των απειροελάχιστων αλλεργιογόνων μικροοργανισμών, δεν έχει εξερευνηθεί ακόμα. Μπορούν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τις αλλεργικές αντιδράσεις του αναπνευστικού μας συστήματος. Όταν τα αλλεργιογόνα ακάρεα έρθουν σε επαφή με το δέρμα ή με βλεννογόνο του ανώτερου ή του κατώτερου αναπνευστικού, ενεργοποιείται ο μηχανισμός της αλλεργίας, παράγονται χημικοί μεσολαβητές, όπως η ισταμίνη και προκαλείται αλλεργική φλεγμονή.

Τα αλλεργικά συμπτώματα μπορεί να προέρχονται από το αναπνευστικό μας ως φτερνίσματα, ρινική συμφόρηση, καταρροή, κνησμό στη μύτη, αυτιά και ουρανίσκο, κοκκινίλα στους επιπεφυκότες με κνησμό ή δάκρυα κλπ. Από το γαστρεντερικό, αποστροφή για τροφή, ναυτία, εμετός κλπ. Από το δέρμα μας, με την εμφάνιση εξανθημάτων, πρηξίματα βλεφάρων, χειλιών κλπ.

Η καλύτερη άμυνα του οργανισμού μας για την αντιμετώπιση των αλλεργιών, είναι το ίδιο μας το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς επίσης και η αποφυγή του αλλεργιογόνου. Επειδή όμως αυτό φαντάζει και είναι ανέφικτο και ιδίως στα αλλεργικά άτομα, όπου το ανοσοποιητικό τους σύστημα υπεραντιδρά και προσπαθεί να καταπολεμήσει, μια επίσκεψη στον αλλεργιολόγο, θα αποτελέσει έναν άμεσο και δραστικό τρόπο στην αντιμετώπιση των αλλεργικών συμπτωμάτων.

Μια σειρά εξετάσεων, θα μπορέσει να δώσει στον γιατρό, μια εικόνα για το είδος της αλλεργίας και πως θα το αντιμετωπίσετε. Αν δεν πρόκειται για σοβαρή αλλεργία ή αν δεν μπορούν να αποφευχθούν τα αλλεργιογόνα, δεν θα δώσει κάποια φαρμακευτική αγωγή. Στην περίπτωση όπου η αλλεργία οφείλεται σε τρόφιμα, τότε συνίσταται η αποφυγή λήψης αυτού. Φάρμακα μπορούν να δοθούν σε είδος αλλεργίας σοβαρής μορφής, σε ενέσιμα χάπια ή σε σπρέι.

Close Menu